2019-01-20 11:10:28• hírek • Bede Emőke

Két Teslát is bejegyeztek Szatmár megyében az elmúlt hónap során

Az elektromos és hibrid autók ingyenesen parkolhatnak Szatmárnémetiben.
Az elektromos és hibrid autók ingyenesen parkolhatnak Szatmárnémetiben.

A Gépjármű-nyilvántartó Hivatal minden hónap végén mérlegre teszi tevékenységét összegezve a beírt és a rendszerből törölt járművek számát.

Szatmár megyében összesen 823 személyautót jegyeztek be az év utolsó hónapjában, s az összesítés szerint továbbra is tartja magát a Volkswagen egyeduralma, hiszen a kicsivel több mint 800 autóból 215 a német autógyártó cégóriáshoz tartozott. A legnépszerűbb modellek közé a Passat és a Golf tartozik, a két típusból összesen 132-t írtak be a decemberi hónap során. Az autók listáját böngészve szemmel látható, hogy továbbra is özönlenek a 2000-es évek elején gyártott modellek, de szép számban képviseltetik magukat azok is, melyek 2012-2013 környékén gördültek le a futószalagról. Ettől újabbak csak elenyésző számban kerültek beírásra.
 

A Volkswagen után a dobogó második helyére a Ford került, melyből összesen 97-et írtak be. Talán olvasóinknak sem okoz különösebb meglepetést, ha eláruljuk, hogy a legnépszerűbb modell a Focus volt, melyből nem kevesebb mint 49-et írtak forgalomba az elmúlt hónapban. Harmadikként a BMW végzett, ebből is a 320D modell, melyeknek jelentős része már a 15. életévét tapossa. Bár a képzeletbeli dobogóra már nem fértek fel, de hasonló népszerűségnek örvend az Audi (63 db), az Opel (58 db), valamint a Mercedes és a Reanult (egyaránt 56 db).



Az összesítésből egyértelmű, hogy a német autók dominanciája továbbra is megdönthetetlen, más nemzetek autóinak alig-alig sikerült megközelíteni ezeket a számokat. Ennél azonban sokkal érdekesebb az, hogy milyen autókülönlegességeket írtak be az elmúlt hónap folyamán. A listát böngészve azonnal szembetűnik, hogy az Elon Musk nevéhez fűződő Tesla autógyártó vállalat két modellel is képviselteti magát megyénkben. Egyik egy 2018-as Model X, a másik pedig egy 2015-ös Model S, és azt is érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy mindkettő egy-egy cég nevére van bejegyezve. Mindez már csak azért is érdekes lehet számunkra, mert Romániában megyénk volt az egyetlen az elmúlt hónapban, ahol két Teslát is beírtak. Fehér, Bihar, Buzau és Hargita megyékben „csak” egy-egy Model S-t iktattak a nyilvántartásba.
 

Ha már az autókülönlegességeknél tartunk, akkor nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy decemberben a legendás Porsche autógyártó cég is négy autóval gazdagította megyénket. A négy között van két Cayenne (egyik 2017-ből, a másik pedig 2018-ból), illetve két 911 Turbo is (2008-ból és 2013-ból). Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk december gyöngyszemét is, mely nem más, mint egy 1976-os Cadillac Eldorado, mely ugyancsak egy cég nevére lett bejegyezve. Az autók iránt egy kicsit is érdeklődőknek érdemes tehát nyitott szemmel járni a megyében, hiszen az elmúlt hónap során is érkeztek hozzánk olyan négykerekűek, melyeken elidőzhet tekintetünk pár pillanatra.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: